1930’ların Amerika’sında dedesiyle birlikte yaşayan 5 yaşındaki kızılderili Küçük Ağaç’ın, doğayla iç içe ve barış içinde yaşamasını konu alan bir roman.
Okumaktan zevk alacağınız inanılmaz bir kitap. Eğitim namına birçok öğüt ve deneyim sağlamakta. Farklı ve sürükleyici bir kitap arayanlar için ideal. Ebeveynlere ve velilerime önermekten zevk alıyorum. Keşke imkanım olsa da alıp herkese bir tane hediye edebilsem.
Keyifli okumalar dilerim.
İzzet
Kitap Tanıtımından
Klasikleşmeye aday, çağdaş bir anlatıyla hüzünlenmek, coşmak, duyarlığınızı çoğaltmak; yitirilen insani değerlerin önünüze bir bir serildiğini ve damarlanızdaki kanın zaptedilmez biçimde kaynaştığını duyumsamak ister misiniz?Heidi’den Küçük Prens’e Anna Frank’tan Martı’ya Şeker Portakalı’ndan, Kardelen’e çocuk duyarlılığının insanları nasıl sevecenlikle ve sevgiyle doldurarak sarstığına tanıklık ettiniz mi?Öyleyse, hüzünlenmeye, coşmaya, sevgiyle dolmaya ve sarsılmaya bir kez daha hazırlanın. Çünkü, insanın özgürlük arayışının yeni bir simgesi olarak kabul edeceğiniz çağdaş bir insan destanını okuyacaksınız: Küçük Ağaç’ın Eğitimini.
“Körleştirilen, duyarsızlaştırılan bir dünyada, insani duyarlığın görkemli direnişini okuyacağnız Küçük Ağaç’ın Eğitimi ile yaşamı okumanın ve okuyarak yaşamanın keyfini çıkaracaksınız.” Öner Yağcı.
“İnsani duyarlılığın görkemli direnişi.Küçük Ağaç’ın Eğitimi, insana kendisiyle, çevresiyle ve bütün evrenle dost ve barışık olmayı öğreten bir hayat hikayesi… İlişkilerin yüzeyselleştiği, algılamanın mekanikleştiği, kalabalıkların bunalttığı, niceliğin egemen olduğu dünyamızda, sevgiyi, duyarlılığı, dürüstlüğü, samimiyeti kızılderili mantığıyla işleyen muhteşem bir kitap: İletişim özürlü anne-babalara, öğretmenlere duyurulur!” Osman Özkul Matbuat Şubat 1996
Kitap uzerine yazılan tum iyi seylerin ardından yazarı hakkında yazılanları okudugunuzda belki de kafanız karısacak ve Kucuk Agac ile ilgili fikirlerinizi gozden gecirmek isteyeceksiniz. Her seyden once Forrest Carter’in Twain gibi usta bir masalcı oldugunu unutmamak gerek. Forrest Carter kariyerine politikacıların konuşmalarını hazırlayarak basladı. Ku Klux Klan orgutunun aktif uyesi, George Wallace’in tepki toplayan “segregation now, segregation tomorrow, segregation forever” sözlerinin de yazarı aynı zamanda. Ayrıca idea ettigi gibi Ceroki kanı taşımadığı da soylenmekte. Kitapta bahsedilen Ceroki geleneklerinin tamamen gercegi yansıtmadığı da bir baska gorus. Her seyden once bu bir kurgu romanı, gercek olmayanın kesfi illuzyonu yok eder ve her turlu sanat eserlerinde illuzyon her seydir.